vrijdag 25 november 2016

Voorleesweek 2016... oma's en mama's, papa's en tante's komen voorlezen in hun eigen taal.

Op de website van www.voorlezen.be kan je het onderstaande lezen en kan je je ook registeren en zo laten weten dat jij ook meedoet aan het "voorlezen"

Voorleesweek : 19 tot 27 november    
Iedereen Leest wil iedereen aansporen om voor te lezen. Omdat voorlezen de taalontwikkeling en de fantasie stimuleert. Omdat voorlezen nieuwe werelden opent. Niet alleen bij jonge kinderen, maar ook bij kinderen die zelf al lezen.
Volwassenen genieten trouwens net zo hard van mooie woorden. Voor ouderen is voorgelezen worden zelfs vaak de enige toegang tot verhalen. Ze bieden gespreksstof en brengen het verleden even dichterbij. 
Lees voor aan je zus, papa, broer, mama, oma, opa of (klein)kinderen. Lees voor aan je klasgroep, de kinderen in je opvang of de ouderen in je woonzorgcentrum. Want voorlezen is van iedereen, voor iedereen. Van 0 tot 99. 
Ook bij ons op de school hebben we de voorleesweek in de kijker gezet, door mama's en papa's, oma's en opa's, tante's en nonkels uit te nodigen om bij ons te komen voorlezen in hun eigen moedertaal. Op woensdagochtend werden de mensen ontvangen met een kopje koffie en nadien konden onze kinderen genieten van een gezellig verteluurtje. 

De mama van Nathan, Noémie, vertelde in het Frans...ze vertelde met plezier 2 leuke boekjes. Top!De mama van Sofia, Mieke, vertelde in het Nederlands 2 leuk verhaaltjes 
waarvan eentje in het thema van de week "Piet en de piraten". Tof!


De mama van Théa, Stephanie, vertelde haar lievelingsverhaal "Martine" in het Frans. Fijn!


En als laatste vertelde "Dodo", de tante van Théa ook in het Frans over 'Bebe Canard'

 


We beleefden heel veel plezier aan deze voorleesnamiddag.
Dank aan de werkgroep "Diversiteit" voor de organisatie
en aan
mama Noémie
mama Mieke
mama Stephanie 
en tante Dodo
Geen opmerkingen:

Een reactie posten