vrijdag 25 november 2016

Een bezoekje aan Bloemendal... het rusthuis in St-Agatha Berchem

Elk jaar opnieuw trek ik met de vriendjes uit de berenklas naar Bloemendal, het rusthuis in onze schoolbuurt. Tijdens de seniorenweek (weekje rond oma en opa) gaat onze samenwerking van start en brengen we een bezoek aan die lieve oudere mensen die nadien onze dikke vrienden worden. 
Sinds oktober 2015 wonen de mensen in een totaal nieuw rusthuis in De Selliers de Moranvillelaan. En het is er prachtig, ruim, net als vroeger ook wel in het groen en vooral heel veel comfort en aandacht voor de mensen. Samen met juf Carla trokken we op maandagvoormiddag naar ginds.


Sigrid, de ergotherapeute, heeft ons een rondleiding gegeven en zo leren we heel wat plekjes kennen in dat grote gebouw, waar wel meer dan 100 "oma's en opa's" wonen. Ons bezoekje ging van start op de benedenverdieping. Daar vond je het kapsalon terug, de grote eetzaal en de kiné-ruimte.


 


 

We bezochten ook heel wat "oma's en opa's" en zijn zelfs een kamertje gaan bezoeken. En op verschillende plekjes zaten heel wat mensen die we dan voor de seniorenweek eens lekker zijn gaan knuffelen.


 We vonden ook een badkamer met toch wel een groot bad waar de mensen even kunnen in relaxeren met muziek en licht... geweldig!Daarnaast vonden we ook "een grote apotheek" terug waar de medicijnen werden verdeeld en waar de dossiers van de bewoners worden opgevolgd.Aan de keuken brachten we ook een bezoekje met hele grote, soepketels. We mochten even binnenkijken maar moesten een speciaal hoedje op ons hoofd doen, zodat er geen haren in het eten zouden vallen. En weet dat dit een uniek bezoek is want gewone bezoekers mogen hier niet komen...


 

 Geen opmerkingen:

Een reactie posten