zondag 19 november 2017

Word ik een SCHATTENjager?

Het jaarthema voor de pastorale werking op onze school (en ook in alle andere Katholieke scholen van Brussel en Vlaanderen) heeft als titel 'Op zoek naar schatten...dwars door alles heen'. Elke maand kunnen we op zoek gaan naar een schat... zo hebben we al 'bergkristal', 'diamant' en 'olie' gevonden... Voor de kinderen op onze scholen willen we het allemaal wat eenvoudiger maken en gaan we opzoek naar 'de schatten die verborgen zitten in hen'... en ze werden er enthousiast voor gemaakt op een ludieke manier. 

 

Na de herfstvakantie kreeg heel de school bezoek van 4 piraten... ze hadden een enorme schatkist bij maar ze vonden er alleen een fles met een schatkaart in. De opdracht aan de kinderen van onze scholen werd snel gegeven : "help jij ons, om de schatkist te vullen?" Dit kan met een knutselwerk, met een gedichtje, met een leuke foto, met een echte schat van jezelf... 


Na de kerstvakantie keren die piraten nog eens terug naar onze school om te zien of de schatkist al gevuld is... om te kijken wat er nog bij kan... kortom om de kinderen nog wat aan te moedigen. Mama's, papa's... jullie mogen jullie bengeltje gerust helpen om een leuke schat te maken voor in de schatkist... want die schatkist moet echt vol hé.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten