vrijdag 17 november 2017

HELM op FLUO top!

Op de website www.helmopfluotop.be kan je het volgende lezen : 

Helm Op Fluo Top is een gratis verkeersproject waarmee alle Vlaamse basisscholen het dragen van een fietshelm en fluokledij op een leuke en eenvoudige manier kunnen aanmoedigen. Door fluo en/of een helm te dragen op weg naar school, verzamelen de leerlingen stickers en kunnen ze sparen voor leuke beloningen en prijzen.
Dit schooljaar 2017-2018 kunnen leerlingen met hun kaart opnieuw gratis naar het Serpentarium in Blankenberge en naar ZOO Antwerpen of Planckendael. Verder vallen er nog een aantal klasuitstappen naar ZOO Antwerpen of Planckendael te winnen, mét super leuke rondleiding.
Naast deze fijne beestenboel zijn er nog andere leuke beloningen en prijzen, zoals fietshelmen van Nutcase en grote muurschilderingen met figuren van de Looney Tunes

Net voor de herfstvakantie deed de werkgroep mobiliteit op onze school een warme oproep (via een leuk filmpje) om tijdens de donkere herfst-en wintermaanden, elke dag een fluovestje aan te doen en wie met de fiets komt ook een fietshelm te dragen. De voorbije weken is het al velen gelukt. Sommigen hadden geen fluovestje, dus kregen ze er eentje van de juf met de belofte het ook elke dag aan te doen. Vanaf 06 november 2017 tot begin maart 2018 wordt er verwacht dat al onze kinderen (te voet, met de fiets, ja zelfs met de auto) hun fluovestje en/of fietshelm dragen. 
Zo kunnen wij heel wat stickers verdienen en die beloningen binnenhalen. Wat ons de voorbije week al aardig is gelukt. Succes allemaal! Af en toe zorgt de werkgroep voor enkele flitsacties...dus doe zeker die fluovestjes aan. Voor iedereen de leuze "FLUO is cool, FLUO is top"  

  

Hieronder kunnen jullie het leuke PROMOfilmpje 'helm op fluo top' bekijken.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten