vrijdag 15 januari 2016

Postbode, postbode...heb jij soms post voor mij?

Tijdens de voorbije week stonden we even stil bij het drukke werk van de postbodes in ons land. Met de kerst-en de nieuwjaarsdagen hebben zij het altijd heel veel werk... heel wat kaartjes en brieven met wensen worden dan rondgestuurd. De weg van een brief... dat vonden we toch spannend. Hoe lang duurt het...zo'n brief onderweg? We zijn dat deze week even gaan uitzoeken en leerden er een leuk liedje over...

We maakten in onze klas ook een postkantoor waar er heel wat zegels werden verzameld, waar we postzegels konden kopen, waar we brieven konden posten en waar 2 postbodes zorgden dat de post in de juiste brievenbussen terecht kwam. Dat deeltje van de poppenhoek was een topper van de week. 
We schilderen ook leuke postbussen (zoals elk jaar is dat een succes) en we werkten voor het eerst met een moet-opdrachtje op onze werkkaart. Deze week was het een puzzel maken in de puzzelhoek. Wie di had gedaan kreeg een sticker op zijn kaart en een extra kamelenpuntje. Joepie!Verder hebben we deze week vooral elkaars namen leren schrijven... op de brieven, op papier en in het zand... iedereen heeft het toch eens geprobeerd. Topvriendjes!Geen opmerkingen:

Een reactie posten