zondag 24 januari 2016

3de sessie project "ik zie, ik zie...wat jij niet ziet?"... voorwerpen

Vorige week kwamen Sanne en Els langs in onze klas om met ons een klassessie te houden rond "de oren en de ogen" waarmee we al heel wat hadden uitgezocht en gedaan... Deze week trokken we weer naar de academie om er via een 3de sessie van alles te ontdekken rond "voorwerpen". Benieuwd?!
We moesten allemaal een lievelingsvoorwerp meebrengen, iets waar we toch aan hielden, wat we in onze zak konden steken of iets dat we niet graag zouden verliezen. 

 

 


Tijdens een eerste activiteit ontdekten we ook dat een voorwerp wel plots iets helemaal anders kan worden. Een sjaal werd een baby, die we dan heel voorzichtig aan de anderen moesten doorgeven. Of de sjaal stond in brand...dan moest alles heel snel gaan. Of de sjaal werd een koptelefoon en we hoorden er leuke muziekjes in waarop we moesten bewegen. Niet altijd even makkelijk maar toch wel hele leuke uitdagingen.


Nadien hebben we ons eigen voorwerp besproken, verzameld samen met anderen... en we hebben ook ontdekt of het een geluid kan maken. Verbazend welk geluiden zelfs zachte knuffels kunnen maken. En de verzamelingen werden echt heel verscheidend.

Als afsluiter vertelden Sanne en Els het verhaal van "Nopjes"... een mooi verrassend verhaal over Nopjes die een huis had gebouwd op een mooie plek en heel wat vrienden kwamen langs... Ga het boek eens zoeken in de bibliotheek...het is de moeite.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten