zondag 15 november 2015

Ik ben soms eens een leeuw, vaak een kameel maar heel veel een pauw... dag dieren uit de AXENroos!

"Kijk eens naar de wereld door een andere bril..." Ons jaarthema kwam tijdens de voorbije week, ook weer heel veel aanbod... We leerden eens naar de wereld, naar elkaar kijken door de bril van enkele dieren uit de axenroos... Ja, soms keken we met de bril van de leeuw en dan eens met die van de kameel... Maar het meeste keken we door de bril van de pauw... want tonen wie je bent, je durven tonen dat vonden we deze week het belangrijkste.                                    


De leeuw is de leider, de kameel is de volger... En binnen onze klas is de juf vaak de leider en de berebengels zijn vaak de volgers. Het kan soms ook eens omgekeerd... wanneer er iemand verjaart of om het opruimliedje eens op te zetten... (en dat vinden de bengeltjes geweldig)


Wanneer er knappe dingen gebeuren in de klas of wanneer de vriendjes de juf eens helpen zonder dat ze dat moet vragen kunnen ze een kamelenpuntje verdienen. Ook bij het afwerken van hun opdrachtjes of bij een volle puzzelkaart kan er een puntje verdient worden. Ze kunnen het ook wel eens eentje verliezen als de klasafspraken helemaal verkeerd lopen, er teveel ruzie is op de speelplaats of alles er domme dingen gebeuren.
En naast de leeuw en de kameel kwam ook de pauw aan de beurt.
Een pauw die toont zich... wij zijn allemaal eens een pauw. Ieder op zijn eigen manier... Een pauw stapt naar anderen toe, neemt contact met anderen en laat ook zien hoe hij/zij zich voelt...een pauw deelt zijn mening met anderen... En dat hebben wij tijdens de voorbije week proberen te doen.

We hebben ons pauwentalent in elk hoekje laten zien... jazelfs met ons eigen muziektalent... geweldig toch!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten