zaterdag 28 november 2015

GROENE PIET op school... zorgen voor een PROPERE school!

Woensdagochtend kreeg elke kleuterklas het bericht..."ga eens piepen in het tuinhuisje van onze school"... Wat zou er daar te vinden zijn? We weten dat het ooit eens een logeerhuisje geweest is voor een Zwarte Piet die was verdwaald... Zou dat nu ook het geval zijn?
We zijn dan maar met de hele klas en ook een beetje met bibberende benen, een kijkje gaan nemen.Geen verdwaalpiet te zien maar wel ontdekten we dat "Groene Piet" = MILIEUpiet dus hier af en toe kwam uit rusten. En oei... hij had ook enkele opdrachten voor ons tegen de komst van Sinterklaas, want Groene Piet wil een propere school... 

Opdracht 1 : zorg voor ZERO papiertjes op de grond, op de weggetjes... zorg voor een brooddoos, een koekjesdoos en een drinkbus. Elk papiertje dat meekomt naar t school, gaat ook terug mee naar huis. Zal ons dat lukken? Daarnaast kregen we ook een zak met kosteloos materiaal om leuke versieringen te maken voor Sinterklaas zijn troon... Handen uit de mouwen en knutselen maar.
Opdracht 2 : De Sint hoort heel graag liedjes... en Groene Piet had dus ook een afvallied klaar voor ons. We moeten nog heel wat oefenen om dat liedje goed te kennen want als Sint en Piet naar onze school komen zal Groene Piet vragen om het voor ons te zingen... Afval hier en afval daar. Ruim het netjes bij elkaar. 
Opdracht 3 : De laatste opdracht die Groene Piet ons heeft gegeven... zorg voor ZERO papiertjes en doe dat elke dag... Wanneer het lukt met de gehele klas mag je het pietenflesje vullen en hopelijk wordt hij helemaal groen tegen de komst van de Sint... Er wacht ons echt een beloning als het ons lukt. Dan gaan we ervoor. Yes we can!Geen opmerkingen:

Een reactie posten