zondag 22 november 2015

Sporten op school...1ste kleuterSPORTDAG van het jaar...sporten in het bos!

1ste kleuterSPORTdag 2015-2016


Vrijdag hadden we een hele leuke sportdag met onze kleuterschool. Juf Marina, juf Tine, juf Carla en juf Virginie hadden adhv de fit-o-meter in het Wilderbos een sportieve sportdag in elkaar gestoken. En sporten deden we met de gehele kleuterschool. Ieder met zijn eigen klasje en op zijn/haar eigen tempo. We hadden geluk dat het niet geregend heeft op dat moment, want het is zo leuk om eens samen te sporten in de open natuur... kortom een dagje om zeker aan te stippen als een topdag!


Het was aan ons om de pijlen te volgen die we overal konden terugvinden onderweg naar het Wilderbos... En af en toe kwamen we een cijfertje tegen... een teken dat we er een sportopdracht moesten uitvoeren. 
We hebben heel wat oefeningen uitgevoerd zoals :
1. gooien met de bal naar elkaar en hem niet laten vallen
2. klimoefeningen...de hoogte in en ook wel bovenaan draaien om terug naar beneden te geraken
3. spieroefeningen aan de balk...de moeite wie zijn spieren kan gebruiken
4. slalommen tussen de balken
5. tikkertjes spelen
6. trappen op en af lopen... niet zo eenvoudig
7. eikeltjes gericht kunnen gooien (en nadien verstoppen voor de eekhoorntjes)En alles deden we met heel veel enthousiasme... Onze groep verdient dus zeker en vast een dikke pluim! (ook dank aan juf Virginie die mee was voor extra begeleiding) Toen we terugkeerden naar t school hebben nog even een korte 'yogasessie' kunnen volgen met juf Tine... Een echte TOPdag!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten