zondag 22 november 2015

Een bezoekje aan Bloemendal... het NIEUWE rusthuis in onze schoolbuurt.

Elk jaar opnieuw trek ik met de vriendjes uit de berenklas naar Bloemendal, het rusthuis in onze schoolbuurt. Tijdens de seniorenweek (weekje rond oma en opa) gaat onze samenwerking van start en brengen we een bezoek aan die lieve oudere mensen die nadien onze dikke vrienden worden. 
Vroeger bevond het rusthuis zich in de Bloemkwekersstraat maar sinds begin oktober 2015 zijn de mensen verhuisd naar een totaal nieuw rusthuis in De Selliers de Moranvillelaan. En het is er prachtig, ruim, net als vroeger ook wel in het groen en vooral heel veel comfort en aandacht voor de mensen.  
Ons bezoek werd aangekondigd op een uithangbord en stond zelfs genoteerd op het schema van de week... zo wist iedereen dat wij woensdag op bezoek kwamen.
Sigrid, de ergotherapeute, heeft ons een rondleiding gegeven en zo leren we heel wat plekjes kennen in dat grote gebouw, waar wel meer dan 100 "oma's en opa's" wonen. Ons bezoekje gaat van start in de keuken met hele grote, soepketels. We mochten even binnenkijken maar moesten een speciaal netje op ons hoofd doen, zodat er geen haren in het eten zouden vallen. En weet dat dit een uniek bezoek is want gewone bezoekers mogen hier niet komen...
We ontdekten ook een hele grote linnenkamer waar het linnen wordt gesorteerd en voorzien van het nodige verstelwerk. Verder ook bureau's en vergaderruimtes, een kapsalon waar heel wat oudjes hun haar mooi gemaakt werd en hun lippen eens voorzien wordt van lippenstift. Wauwh!We vonden er toiletten voor rolstoelgebruikers (die zijn echt groot) en ook een badkamer met toch wel een groot bad waar de mensen even kunnen in relaxeren met muziek en licht...

Daarnaast vonden we ook "een grote apotheek" terug waar de medicijnen werden verdeeld en waar de dossiers van de bewonders worden opgevolgd.We bezochten ook heel wat "oma's en opa's" en zijn zelfs een kamertje gaan bezoeken. We hadden Emile ontmoet op de gang en bij hem mochten we ook eens binnenkijken. En op verschillende plekjes zaten heel wat mensen die we dan voor de seniorenweek eens lekker zijn gaan knuffelen.

Het rusthuis heeft wel 3 verdiepingen waar mensen wonen en die hebben we bezocht via de liften. Elke verdieping heeft een naam (iets typisch van België: zoals de Zee en de Ardennen, het Atomium...) En voor al die verdiepingen moet er ook wel heel veel poetspersoneel zijn...bravo ook voor die mensen, die alles proper houden! 
Het was interessant en heel leerrijk, we werden er zelfs een beetje stil van. In december keren we weer met een groepje van de klas om dan samen met de mensen een leuke kerstactiviteit te beleven. We kijken er al naar uit! Wie weet zit het dametje dat net 102 jaar is geworden dan wel bij ons in de groep?!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten