zondag 9 november 2014

Welkom dieren uit de AXENROOS... dag leeuw en kameel!

Doorheen het schooljaar krijgen enkele dieren uit de "axenroos" een plaatsje in onze klas. De axenroos in een bril waarmee je naar gedragingen van mensen/kleuters en hun interacties kan kijken. Ze wordt voorgesteld in een cirkel waarop 10 verschillende houdingen in voorkomen. Voor kinderen worden de houdingen/relatiewijzen voorgesteld aan de hand van tien totemdieren. 

Deze week stonden de leeuw en de kameel centraal. De leeuw is de leider, de kameel is de volger... En binnen onze klas is de juf vaak de leider en de berebengels zijn vaak de volgers. Het kan soms ook eens omgekeerd... wanneer er iemand verjaart of om het opruimliedje eens op te zetten... (en dat vinden de bengeltjes geweldig)


Wanneer er knappe dingen gebeuren in de klas of wanneer de vriendjes de juf eens helpen zonder dat ze dat moet vragen kunnen ze een kamelenpuntje verdienen. Ook bij het afwerken van hun opdrachtjes of bij een volle puzzelkaart kan er een puntje verdient worden. Ze kunnen het ook wel eens eentje verliezen als er veel te veel naar toilet wordt gelopen, de klasafspraken helemaal verkeerd lopen, er teveel ruzie is op de speelplaats... 

Volgende week staat de pauw centraal in onze klas... maar wie nog wat extra wil te weten komen over de dieren uit de axenroos kan volgende link eens bekijken... de dieren worden op een muzikale manier voorgesteld. Veel luister- en kijkplezier!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten