maandag 9 december 2013

Knustelen met Kristina voor het project van de Brede School

Vorige week maandag kwam Kristina van de Brede School langs om met ons te knutselen voor het vuurfeest. De komende maandagen zal zij elke namiddag van de partij zijn om met ons samen te knutselen en te spelen.
Eerst deed ze met ons een kringgesprekje over Scandinaviƫ... daar is het wel koud in de winter en daar hebben ze ook maanden dat de zon niet op komt... of opkomt en meteen weer ondergaat, 'de middernachtzon'! En als het koud is in de winter dan doen we musten, sjaals, wanten en dikke wolle sokken aan om ons te beschermen...tegen brrr, de kou! Na het gesprekje speelden we een leuk spelletje met een blinddoek en verschillende soorten musten... een soort voelspelletje.

Nadien haalde Kristina grote vellen papier boven om een leuke punthoed te vouwen... het was nog wat moeilijk omdat allemaal zelf te doen maar we hebben wel de verschillende stapjes goed begrepen. Top!

En om onze punthoed te versieren hebben we allemaal zelf een pomponnetje leren maken. Niet altijd even makkelijk voor iedereen... maar door leuke trucjes en toffe tips had iedereen op het einde van de activiteit een pompon in haar/zijn vakje. En vandaag kwam Kristina samen met ons de feesthoed afwerken. Eerst moesten we onze hoed passen, dan even de punt goed vastwringen en daar onze pompon aan vasthechten met kleurrijke tape. Kristina had dan ook nog heel wat materiaal mee om onze hoed te versieren... bolletjes, servietten, klevertjes en natuurlijk hadden we ook nog allemaal onze stiften om de feesthoed heel kleurrijk te maken.


Wat vinden jullie van het resultaat? Zien we er niet stralend uit... Dat zal wat geven als we samen op tocht gaan naar het vuurfeest. Geweldig toch!
Geen opmerkingen:

Een reactie posten