zondag 15 december 2013

Kerstwerkjes maken om de klas en onze thuis te versieren.

Tijdens onze knutselochtend maakten we samen een kerstmannetje. Bij de ene ging dat al wat vlotter dan bij de andere... maar iedereen had een leuk resultaat. Bijna allemaal dezelfde maar toch net dat tikkeltje anders omdat het van hem/haar/ons is...

Tijdens de tekenochtend leerden we een kerstboom tekenen. Het begon met de woordjes... oeieoei, dat kan ik niet. Maar onze leuze in de klas is 'dat gaat niet, bestaat niet'... Dus aan de hand van heel wat tips kon iedereen een eigen exemplaar neertekenen op een blad. De slingers werden gemaakt uit het 2de schrijfpatroontje : VAREN. Mooie resultaten hé!

En in onze ontdekhoek waren er ijverige kerstmannetjes aan het werk. Er werden kerstcadeautjes gemaakt voor onder de kerstboom. Eerst met de blokjes passen om een mooi vierkant of een mooie rechthoek te hebben en nadien met lintjes een strik leren maken. Dat is niet zo gemakkelijk hoor... Maar het lukt wel!

Volgende week doen we er nog een kerstweekje bij met als afsluiter een feestje om te klinken op het oude jaar en het nieuwe jaar te begroeten... Het wordt een spetterende afsluiter van 2013 en een schitterend begin van 2014!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten