zondag 14 oktober 2012

Op bosuitstap naar Laarbeekbos!

Donderdag trokken we samen met de vriendjes uit de muizenklas van juf Carla en samen met Moeke Maria, Vake Théo en juf Kathleen naar het bos van Laarbeek. Eerst samen de bus op. Dat op zich was al een avontuur, want de bus reed ons erg vlotjes doorheen St-Agatha Berchem en Ganshoren naar de ingang van Laarbeekbos.
 
Een stevige wandeling tot aan de kiosk, waar we lekker wat konden smullen om dan even te ravotten in de leuke speeltuin. We hadden echt een hele zonnige dag uitgekozen, maar wij niet alleen...want tegen 11u zat de speeltuin aardig vol met andere klasjes uit andere scholen.
 Dus lieten we de speeltuin maar voor wat hij was en trokken we onderzoekend doorheen het bos. We vonden heel wat paddestoelen en omgevallen bomen waar we leuke evenwichtsoefeningen konden op uitvoeren.
 
Na een uurtje was het tijd voor een boterham en nadien deden we een leuk bosspel met als start het prentenboek 'Wat nu, Olivier?' Er waren heel wat leuke opdrachten bij en die voerden de "muizen" en de "beren" samen uit...
 
 
En na het ravotten in het bos was het tijd om terug te keren naar de school... moe maar voldaan van de herfst! Met dank aan Moeke Maria, Vake Théo en juf Kathleen voor de fijne extra begeleiding. Neem ook een kijkje op de blog van juf Carla en de muizenklas. Daar vind je ook heel wat leuke bosfoto's terug.
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten