zondag 7 oktober 2012

De fruitproevers en de appelmoesmakers.

Na de overheerlijke groenten staat nu ook even het smakelijke fruit in de kijker. Van fruit wisten onze vriendjes al heel veel, want tijdens de voorbije kleuterjaren werd er ook heel veel aandacht aangegeven tijdens het fruituurtje. Dus zijn wij meteen tot raadspelletjes en kookactiviteiten overgaan.
Eerst werd er een activiteit gehouden door en voor onze fruitproevers. Er werd heel wat fruit in stukjes gesneden : banaan, pruim, peer, appel, mandarijn, kiwi, mango en ananas. En dan mochten er steeds 2 kandidaten op de proefstoel gaan zitten en mocht iemand anders hen wat laten proeven. Iedere kandidaat kreeg 2 kansen om te raden en werd het juiste antwoord gegeven kwam er een groot applaus.
 

Tijdens onze kookactiviteit van de week maakten we de welgekende appelmoes (elk jaar wordt er wel eens appelmoes gemaakt in de klasjes)
 Maar de blender werd ook bovengehaald om heerlijke smoothies te maken en daar werd heerlijk van gesmuld. Een smoothie met banaan en peer, en een smoothie met perzik, kiwi en wat appelsien.

 
We hebben dus wel heel wat vitamientjes opgeslagen voor de winter en we weten nu perfect hoe we een gezond ontbijt moeten samenstellen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten