woensdag 3 oktober 2012

Een heerlijk GEZOND ontbijt op school.

Dinsdagochtend stond onze ontdektafel vol met heel wat etenswaren... Heel wat lekker dingen om samen met de vriendjes van juf Carla een heerlijk gezond ontbijt samen te stellen.
 


Ja, in de klas zijn we naast alle groentjes en fruit die in onze mandjes lagen, even blijven stilstaan bij de voedingsdriehoek. Aten we elke dag wel uit alle deeltjes van die driehoek of aten we soms wel iets teveel snoep en drinken we soms wel eens een beetje teveel fanta of cola? Sporten we wel genoeg en drinken we wel voldoende water? We hebben samen alle onderdeeltjes besproken en zijn nadien een gezond ontbijt gaan samenstellen. En we hebben gesmuld hoor...
 

Lekker fruitsap gedronken, een heerlijk kommetje cornflakes gegeten, wie zin had kon wat roerei eten, boterhammen met nu eens choco of confituur maar ook met kaas... En dan ook veel melk, chocomelk en water gedronken... En als we alles in de voedingsdriehoek plaatsen hadden we een evenwichtig ontbijt dat we hebben afgesloten met een zumbamomentje. Met dank aan juf Kathleen voor haar helpende handen!
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten