zondag 15 oktober 2017

Op BOS- zoek-TOCHT in het Wilderbos!

HERFST in onze klas, in onze school, in ons land... Deze week kwamen de herfstkleuren en de herfstvruchten aanbod in onze themahoek... daar hoorde dus ook een echte ontdekking bij in het bos. Het allemaal zelf eens ontdekken en bekijken... dat hoort bij de herfst. 


 Dinsdag trokken we naar het Wilderbos, hier in St-Agatha Berchem, en ontdekten we ook een beetje onze HERFST dichtbij samen met juf Virginie en juf Carla. Meneer de paddestoel was vorige week in de poppenkast opzoek naar een kabouter om in zijn huisje te wonen... dus moesten we op zoek naar kaboutertjes en naar Zwiep, Mietje Muis en kapoenbeertje want die waren ook allemaal verdwenen... Op bos-zoek-tocht dus!
  


 

Eenmaal aangekomen in het bos zijn we op zoek gegaan naar de kaboutertjes voor meneer de paddestoel... we hebben er 2 gevonden en die hadden toffe opdrachtjes bij... als we ze juist uitvoerden mochten we het kaboutertje meenemen... dus starten maar...

Opdracht : maak een leuk kabouterhuisje met de takjes en blaadjes die je al gevonden hebt... en dat is aardig gelukt want de kaboutertjes konden er gezellig in gaan wonen.
 Opdracht : Zoek allemaal een stok en leg de stokken van klein naar groot of van kort naar lang... amaai het begon heel miniem maar eindigde bijna met hele bomen.


 

 


 

En toen... toen waren plots alle verstopte kaboutertjes verdwenen... zo jammer! We ontdekten wel de opdrachten maar die waren gewoon weg gesmeten door diegene die de kaboutertjes had "gestolen". We waren er als juffen enorm door geschrokken en we hopen dat ze misschien toch door iemand weer gevonden worden en dat ze terug naar onze klas kunnen keren. 

Gelukkig waren Zwiep, Kapoenbeertje en Mietje Muis niet weggenomen en zijn we die nog kunnen gaan zoeken en zo werd meneer paddestoel toch nog een beetje gelukkig! 


 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten