zondag 15 oktober 2017

1ste schrijfpatroontje 'konijntje HUP'...op weg naar leren schrijven!

 

Schrijven leren we pas in het 1ste leerjaar... maar in onze 3de kleuterklas geven we al een duwtje in de rug en zoeken we de juiste manier om makkelijker te leren schrijven als we op de lagere schoolbanken zitten.
Deze week starten we met ons 1ste schrijfpatroontje : konijntje HUP (samen op weg naar mmmmmmmm). En daar hoort ook een verhaaltje bij... konijntje HUP moest de familie eekhoorn helpen om nootjes te zoeken voor de wintervoorraad. Hij vond heel wat nootjes en om ze te kunnen tellen heeft konijntje HUP ze op een rijtje gelegd en sprong over elk nootje...hup hup hup en het 1ste schrijfpatroon is aangeleerd. Nu oefenen we natuurlijk nog heel wat verder in de klas met leuke activiteiten erbij.

Juf Carla gaf mee de aanzet met leuke oefeningen met "stokjes" om samen van de ene voet naar de andere voet een boogje te maken...n n n n n... Nadien deden we het samen even op ons tekenbord en toen kregen wij ook heel wat nootjes om het alleen te oefenen op een groot papier in de refter. En wat deden wij dat goed!

 

 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten