zondag 28 mei 2017

Op schattenjacht met de vriendjes van juf Virginie en Zwiepje.

Woensdagochtend stond de poppenkast klaar... Tobias, Grapjas en Katootje vonden een schatkaart en kwamen zo terecht bij de schat van de piraten... Natuurlijk moest alles toch een beetje worden opgelost in de poppenkast... en dat lukte door slimme Katootje. Maar de piraat liet er ook een fles achter met een schatkaart waar onze twee klasjes op zoek moesten gaan naar een andere piratenschat! We waren er klaar voor om er samen op uit te trekken en opdrachtjes uit te voeren om ze te vinden. 
In de klas van juf Virginie werden we met z'n allen samen gebracht om helemaal in de sfeer te komen met de muziek van de 'pirates of the caribbean' en natuurlijk de fles met de schatkaart vol opdrachten.
 Opdracht 1 : leren gooien met de kanonballen... we hadden maar enkele kansen op de piratenkegels omver te gooien maar met de superkanonbal is ons dat echt gelukt. Ahoy!
Opdracht 2 : piratenboeven leren gevangen nemen... met dikke touwen moesten we een piratenboef leren vastbinden... wat een leuke opdracht...zalig om iedereen bezig te zien. Opdracht 3 : storm op zee, onze schatten en kanonballen moeten aan boord blijven... we moesten zonder onze handen te gebruiken de kanonballen op ons schip houden...dat werd dus heel hard blazen. 

Opdracht 4 : munten gooien... piraten spelen graag met hun schat. We moesten met z'n allen onze schat leren samenbrengen in de grote schatkist...af en toe sprong de schat wel eens weg...

 


Opdracht 5 : zoek de schat en ga ze halen... benieuwd wat we in de schat zullen vinden...voor ieder wat lekkers na het maken van een leuke groepsfoto... schip ahoy, piraatjes! 

En dit was de HIT van de voorbije 2 weken : "al die willen te kaap'ren varen"


Geen opmerkingen:

Een reactie posten