woensdag 19 oktober 2016

Op zoek naar Zwiep en Kapoenbeertje in het Wilderbos.

HERFST in onze klas, in onze school, in ons land... sinds vorige week kwamen de hersftkleuren tevoorschijn in onze klas en deze week kwamen de dieren in het bos aanbod in onze themahoek... Daar hoorde dus ook een echte ontdekking bij in het bos. Het allemaal zelf eens ontdekken en bekijken... dat hoort bij de herfst. Dinsdag trokken we samen met juf Virginie en haar eekhoornvriendjes en juf Carla naar het Wilderbos, hier in St-Agatha Berchem, en ontdekten we ook een beetje de HERFST van dichtbij.
Tot onze verbazing ontdekten we ook dat Kapoenbeertje en Zwiepje, de eekhoorn van juf Virginie haar klas, verdwenen waren... Dus we moesten echt op zoek...op zoek naar Zwiep en Kapoenbeertje... samen op bosuitstap!
 

 

 
Eenmaal aangekomen in het bos ontdekten we allemaal omslagen met enkele toffe opdrachtjes. De omslagen mochten pas open als we de opdrachten goed hadden uitgevoerd. Starten maar...

Opdracht : Zoek 5 verschillende soorten blaadjes in het bos... verzamel ze in jouw zak want straks hebben we ze nog nodig voor een volgende opdracht.

 

Opdracht : Zoek allemaal een stok en leg deze van een korte stok naar een lange stok... amaai het begon heel miniem maar eindigde bijna met hele bomen.


 Opdrachtje opgelost...dan mocht de omslag open en wat vonden we : puzzelstukjes. Als we alle puzzelstukjes hebben verzameld komen we zeker terecht bij Zwiepje en Kapoenbeertje... toch wel spannend hoor.Na het uitvoeren van enkele opdrachten was het even tijd voor een drankje en een hapje (= koekje, fruit of boterham)... een gezellig picknickmomentje in het bos... 
Opdracht : maak een leuk kabouterhuisje rond de boom met de takjes en blaadjes die je al gevonden hebt... en dat is aardig gelukt want het sleutelmuisje van juf Carla kon er gezellig in gaan wonen.


 

 En toen werden ze gevonden... Kapoenbeertje en Zwiepje...allebei hadden ze zich verstopt in een boom... wat hebben die 2 genoten van een verstopspelletje...en wij natuurlijk van het zoekspel.

 

 

En om onze uitstap af te sluiten hebben we nog eens lekker kunnen ravotten tussen de bomen, de blaadjes en de kastanjes. De frisse buitenlucht heeft ons allemaal deugd gedaan.


 


 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten