zaterdag 29 oktober 2016

Aya gaat voor FLUO en wij doen mee!

 

Tijdens de laatste week voor de herfstvakantie hebben juf Virginie en juf Julie (werkgroep mobiliteit op school) ons even samen geroepen... Aan de hand van een toneeltje en een actief momentje met fluovestjes brachten ze de ZICHTBAARHEIDSmaanden (de donkere maanden) even in de kijker.
Na de herfstvakantie is het donker in de ochtend en donker in de avond... dus we moeten goed zichtbaar zijn op straat... te voet en met de fiets.
Ze maakten met ons de volgende afspraak : van maandag 07 november 2016 tot begin maart 2017 wordt er verwacht dat iedereen zijn FLUOvestje aantrekt... kom je te voet, met de fiets of met de auto... voor iedereen de leuze "FLUO is cool, FLUO is top"

Op de website www.helmopfluotop.be kan je het volgende lezen : 

Helm Op Fluo Top is een verkeersproject waarmee alle Vlaamse basisscholen het dragen van fietshelmen en fluokledij kunnen aanmoedigen. Alle leerlingen krijgen een stickerkaart. Door met fluohesje en fietshelm naar school te komen, kunnen ze stickers verdienen. Aan de volle stickerkaarten zijn mooie beloningen gekoppeld.
Tijdens Helm Op Fluo Top 2016-2017 zullen leerlingen kunnen sparen voor een gratis toegang tot ZOO Antwerpen, Planckendael en het Serpentarium in Blankenberge.


Wij gaan samen met de hele school, de werkgroep mobiliteit en Aya meedoen aan deze actie... iedereen zijn FLUOvestje aan dus... En na de herfstvakantie zou onze school FLUO moeten kleuren en kunnen we stickertjes verdienen en beloningen binnen halen. Geen opmerkingen:

Een reactie posten