zondag 18 oktober 2015

Op zoektocht in het Wilderbos

HERFST in onze klas, in onze school, in ons land... Deze week kwamen de herfstkleuren en de herfstvruchten aanbod in onze themahoek... daar hoorde dus ook een echte ontdekking bij in het bos. Het allemaal zelf eens ontdekken en bekijken... dat hoort bij de herfst. Woensdag trokken we naar het Wilderbos, hier in St-Agatha Berchem en ontdekten we ook een beetje onze HERFST dichtbij.
Tot onze verbazing ontdekten we ook dat de kabouters van Sneeuwwitje uit onze klas verdwenen waren... Dus we moesten echt op zoek...op zoek naar de 7 dwergen en Zwiep, de eekhoorn van juf Virginie...samen op bosuitstap met juf Carla en haar muizenvriendjes.Eenmaal aangekomen in het bos ontdekten we al een kaboutertje... Ze waren opzoek naar een leuke paddestoel en dachten die in het Wilderbos te vinden samen met Zwiep...maar die was er zo snel vandoor dat de kaboutertjes achterbleven met enkele toffe opdrachtjes.


1. Opdracht 1 : stap het bos in vanaf een beginstreep zoals een kaboutertje... Kan jij je zo klein maken? Geweldig om iedereen op zijn hurkje door het poortje te zien gaan...
2. Opdracht 2 : maak een leuk kampvuur voor de kaboutertjes met takjes en blaadjes... dat is aardig gelukt.


3. Opdracht 3 : zing met je klas een leuk liedje voor de dieren in het bos. Heb je ons horen zingen?


4. Opdracht 4 : volg de mierenkoningin of mierenkoning in een lange rij...wauwh zeg en dat lukte!Na het uitvoeren van alle opdrachten en het vinden van de alle kaboutertjes (jammer genoeg hebben we Zwiep niet gevonden) was het tijd voor een drankje en een hapje (= koekje, fruit of boterham)... een gezellig picknickmomentje in het bos... En om onze uitstap af te sluiten hebben we nog eens lekker kunnen ravotten tussen de bomen, de blaadjes en de kastanjes. De frisse buitenlucht heeft ons allemaal deugd gedaan.Met DANK aan moeke Maria en vake Théo die ons extra begeleiding hebben gegeven en heel wat leuke momenten met ons beleefden.Geen opmerkingen:

Een reactie posten