vrijdag 23 september 2016

Kleuren is KUNST...wij ontdekken enkele kunstenaars.

Deze week stonden de verfpotten klaar... allemaal kleuren en heel wat kleurnuances om de wereld van de kunstenaars te ontdekken... 2 weken lang gaan we ons onderdompelen in de wereld van de kunst! Gaan jullie mee? We maakten ook heel wat kunstwerken en ontdekten ook een geweldige kunstenaar die alleen maar rood/geel/blauw gebruikt : Piet Mondriaan. Hij gebruikt de basiskleurtjes en zwart... We voelden ons ook wat kunstenaar als we aan de slag zijn gegaan... we hebben wel wat kunstenaars in spe in onze klas!


  


 

Andy Warhol maakten ook heel wat kunstwerken maar dan met veel meer kleuren dan Mondriaan. Zijn kunstwerken waren kleurrijke schilderijen van vaak bekende personen... Wij maakten ze na met foto's van onze beertjes... geweldig! 


Als laatste kunstenaar deze week kwam Leonardo Da Vinci aan bod... Hij maakte ooit het mooie schilderij van Mona Lisa. Vele vriendjes herkende het werk van het eens in een boekje of op TV te zien. Geweldig om hen over de kunst te horen praten. Ook dit kunstwerk hebben we proberen na te maken. 


 

              Johanna probeerde de Mona Lisa na te doen... is ze er ingeslaagd?
Geweldig toch... 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten