zondag 29 mei 2016

Wij brengen 'de boerderij' tot leven in onze klas.

In Brussel vinden we ze niet echt... de boerderijen... maar na onze SUPERbeleving in het Neerhof, hadden we geen probleem om de boerderij naar onze klas te brengen. We hebben heel wat gesprekjes gehad en zijn in elk hoekje van de klas op zoek gegaan naar 'boerderij-dingetjes'. We bekeken ook wel enkele filmpjes over het leven op de boerderij en we kunnen wel zeggen dat we weer heel wat bij geleerd hebben.
In onze knutselhoek, schilderhoek, biebelhoek en letterhoek werden heel wat dieren gemaakt...


 


 

Tijdens een gezellige tekenochtend hebben we varkens leren tekenen en  leerden we ook adhv een stappenplannetje om een koe te tekenen... Wat een prachtresultaten toch. Er zit heel wat tekentalent in onze klas.  

 


Onze ontdekhoek en poppenkasthoek was een leuk plekje om te spelen met de dieren van de boerderij. Er werden heel veel dieren gezocht in elke doos van onze klas en er werden ook heel wat boerderijdieren meegebracht van thuis naar t school. Geweldig!
 


En in onze spelletjeshoek kwamen er ook enkele leuke gezelschapsspelletjes aan bod. Poepie Knor en de Blije Boerderij... we hebben heel veel dierengeluiden kunnen ontdekken.


 
Geen opmerkingen:

Een reactie posten