maandag 28 maart 2016

We beleefden een geweldige start... "Ik zie, ik zie wat jij niet ziet..."

Maandagmorgen 21 maart 2016 (en ook nog op dinsdag 22 maart) stonden we te wachten op de bus van de Lijn die ons naar het VLP (het 'de Lasalle-centrum') zou brengen. Dat op zich was al een hele belevenissen. De papa van Stijn (uit 3B) was erbij op maandag en juf Marina was erbij op dinsdag... om ons veilig en wel op die leuke plek vol plezier te brengen.

 


 

We werden, samen met de 2 klassen van het 2de leerjaar, adhv van onze kleurenkaartjes in groepen verdeeld. De rode en de gele groep bleven een hele week bij Sanne en Els om er 'muzisch theater' te maken. En de andere groepjes (wit/paars/blauw/groen) wisselden elke dag tussen juf Ibe, juf Virginie, meester Kries en bij mij, juf Greet. En zo beleefden we in elke groep een leuk nieuw beeldend en muzisch avontuur.

In mijn groepje speelden we blindemannetje als ontmoetingsmoment... wat werd er veel gelachen.

 

 

Nadien trokken we naar de grote zaal om er te knutselen op muziek, oogjes te maken voor op het kunstwerk van Wannes, de kunstenaar, een zoekboek te maken en "de beeldende kunst" in ons naar boven te halen. En wat een knappe resultaten...

Onze leuke oogjes voor het kunstwerk van Wannes, de kunstenaar!

 

 

 


Ons zoekboek... "ik zie, ik zie wat jij niet ziet..." 

 

 

 

En dan onze "beeldende kunst"... onze eigen zoekschilderijen die gemaakt werden op muziek.
Wat hebben we daar plezier aan beleefd.

 

 

 

 


 
En er was nog zoveel meer... ook Arber...die heeft een film gemaakt met kinderen uit het 2de leerjaar en Sanne en Els hebben ook samen met de kinderen van het 2de leerjaar een voorwerpentheater gehouden... Meester Kries heeft in zijn groepje grote wandschilderijen gemaakt, juf Ibe maakte met tablets en kleine objecten leuke fotootjes en juf Virginie ging op zoek in de natuur naar heel wat materiaal dat de kinderen zien, maar wij niet zien, om er dan wat anders mee te maken.

Jammer... maar door de aanslagen die ons land op 22 maart te verwerken kreeg en de terreurdreiging, hebben we ons project op woensdag afgesloten op onze school. Ons toonmoment, dat gepland stond op vrijdag 25 maart 2016, hebben we ook uitgesteld... 
Maar we hopen via onze klasblog je toch een beetje sfeer mee te geven van "ik zie, ik zie...wat jij niet ziet" 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten