zondag 28 juni 2015

Wij gaan op reis...wie gaat er kamperen en wie gaat op hotel?

Tijdens de voorlaatste week in onze klas werkten we als laatste thema van het jaar 'wij gaan op reis' uit. Binnenkort trekken de meeste op vakantie. De ene gaat met het vliegtuig op vakantie, de andere met de auto en anderen met de caravan... Laat ons samen even onze reisbestemming zoeken op de kaart van Europa en daarbuiten.

We leerden een allerlaatste leuke liedje "Wij gaan kamperen, in de groene wei!" en hebben ook wat over de camping geleerd. We maakten met hele grote puzzelstukken de plattegrond van een camping en leerden zo een beetje hoe het er op vakantie aantoe gaat. In de blokkenhoek konden we ook allerlei materiaal bij elkaar zoeken en zo de plattegrond leren gebruiken... een leuke activiteit!

In onze poppenhoek was het net kamperen. Want Lauryne die bracht een tentje mee en dat had heel veel succes. Genieten dat we deden...de vakantie was al een stuk begonnen.
Tijdens het werken met de speel-leerkaart kwamen de verschillende vakantiebestemmingen aan bod adhv hun vlaggen en in de letterkist konden we zelfs de lettertjes zoeken van de verschillende landen. Dat lukte allemaal heel goed... klaar voor het 1ste leerjaar dus! 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten