donderdag 19 maart 2015

Wereld-waterdag...een stap naar "zie ze groeien"

Wereldwaterdag

In 1992 werd door de Algemene Vergadering van de VN een resolutie aangenomen om vanaf 1993 ieder jaar 22 maart tot Wereldwaterdag uit te roepen.
De lidstaten worden opgeroepen op die dag de mondiale waterproblematiek bij een breed publiek kenbaar te maken, door het organiseren van evenementen en het verspreiden van informatie over water.
In Vlaanderen is dit initiatief opgepakt door MOS, PROTOS en GoodPlanet Belgium die jaarlijks rondom 22 maart evenementen organiseren.
MOS en PROTOS riepen de scholen al vanaf 2011 op om deel te nemen aan de “The World Walks for Water”. Omdat miljoenen mensen elke dag gemiddeld 6 kilometer stappen om drinkbaar water te halen, lopen Vlaamse leerlingen en leerkrachten voor één keer ook die afstand met een hoeveelheid water.Op vrijdag 20 maart 2015, Wereldwaterdag@school, zullen leerlingen van Vlaamse en Brusselse scholen tijdens hun 'Walk for Water' opnieuw aandacht vragen voor schoon drinkwater en goede sanitaire voorzieningen in het zuiden. 
(artikel van de website 'departement leefmilieu, natuur en energie')


Ook onze jongens en meisjes van het 3de en het 4de leerjaar deden hier aan mee. Super!

Juf Miranda (1st kleuterklas 'kikkerklas') doet mee aan een educatief tuinproject 'zie ze groeien'. Leuk! En ook wij mogen daar wat aan meewerken. Ze gaf ons de opdracht om tegen de wereld-waterdag een emmer te "pimpen". Deze worden dan buiten op een rekje geplaatst om zo de regen op te vangen en er nadien de zelfgezaaide groentjes en bloempjes water mee te geven. 
Het pimpen is gelukt in elke klas..;en juf Miranda is dus al in 1 opdracht geslaagd. Go go go!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten