donderdag 19 maart 2015

We beleven samen in de klas... '100 jaar RADIO'

Tijdens de voorbije 2 weken hebben we ons helemaal onder gedompeld in het thema van het schoolfeest van onze kleuterschool... Elke dag hoor je muziek spelen op ons podium, dat betekent dat elke kleuterklas aardig aan het oefenen is. Het wordt weer een TOPfeest met knallende nummers... "100jarig bestaan van de radio" staat in het middelpunt, we zijn dus mee met de actualiteit hé. Maar hoe wij er mee werken en hoe we het allemaal in een feestelijk kleedje steken, dat moeten jullie zelf maar komen bewonderen op 27 of 29 maart 2015 in onze feestzaal. Welkom allemaal!
Maar om onze kleuters wat eigen te maken aan het thema... hebben we er dan ook tijdens de voorbije weken over geleerd. We leerden verschillende radiozenders kennen, leerden wat geluidsgolven zijn, ontdekten muziek en staken zelfs een radioprogramma in elkaar. Media was top deze weken!We leerden tijdens een tekenochtend zelfs een radio tekenen... wat een mooie modellen kwamen er te voorschijn. Misschien moeten we deze ontwerpen eens doorsturen naar de radiofabrikant...

En wat hoor je als je jouw radio opzet... muziek. En dat hebben we de voorbije weken heel veel gemaakt in onze klas met de meegebrachte muziekinstrumentjes en muziekmatten. Het was de moeite en de ambiance in de klas was verzekerd.

Er werd ook heel wat geknutseld en gewerkt in de verschillende hoekjes rond radio en muziek. Er werden radiootjes geknutseld en geschilderd, muziekinstrumenten gemaakt en zelfs ook muziek geschreven. Knap wat iedereen er zelf van kan maken.Geen opmerkingen:

Een reactie posten