woensdag 15 oktober 2014

Samen met 3B op daguitstap in Laerbeekbos.

Maandag = BOSdag in de 3de kleuterklas. Samen met juf Carla, juf Yolande, moeke Maria en vake Théo trokken we naar Laerbeekbos. We namen daarvoor de bus van de MIVB die ons naar Ganshoren Sport bracht om van daaruit door te stappen naar Laerbeekbos.

Een echt wandeling en een leuke ontdekking dus. Onderweg kwamen we heel wat herfstblaadjes tegen in alle kleuren. En iedereen maakte er een leuk herfstboeketje van. Schattig!
Na die stevige wandeling even tijd voor ontspanning en plezier in de speeltuin van het bos. Er werd met takken gesleurd en er werden kampen gemaakt. Er werd genoten met vrienden in het kasteel en vake Théo die zorgde voor animatie en hulp aan de vliegende band... Geweldig!
Nadien werd het tijd voor ons lekker middagmaal. Maar eerst vertelde juf Greet nog even het verhaal van 'Wat nu, Olivier?' Een beertje dat verdwaald raakte in het bos. Want na de picknick beleefden we enkele leuke bosopdrachtjes adhv prentjes die uit het boekje van Olivier kwamen...
1. Welke kleur had het blaadje waardoor Olivier verloren liep? Geel... zoek maar heel veel gele blaadjes en verstop daarmee de voeten van vake Théo.
2. De diertjes in het bos zoeken vaak een holletje voor de winter. Maken jullie een huisje met takken voor de dieren? Gebruik alleen de takken die je in het bos kan vinden... zoeken en bouwen maar!Wanneer onze daguitstap op zijn einde liep...zagen we alleen maar stralende gezichten...iedereen was wel moe maar zeker tevreden. T was leuk en t was goed...voor herhaling vatbaar!Geen opmerkingen:

Een reactie posten