maandag 27 oktober 2014

Boehoehoe...GRIEZELEN op ons griezelfeestje...Wahahah....

Op woensdag en donderdag liepen er heel wat heksen, monstertjes en tovenaars rond op onze school. Woensdag was het griezelfeest bij de grote jongens en meisjes en donderdag waren de kleuters aan de beurt... En wauwh zeg... iedereen had zijn best gedaan om er lekker griezelig uit te zien. Geweldig!


We beleefden heel wat griezelmomentjes met vriendjes... En wij maakten die dag met z'n allen toverpap met gedroogde spinnetjes (= die smaakten naar rozijnen) Wat hadden we daar allemaal voor nodig?
. 0,75 liter melk
. 1 zakje vannillepoeder
. 10 suikerklontjes
. een heksenketel en klopper
. gedroogde spinnetjes (= lees : rozijnen die de juf haalde bij heks Troela)
De melk werd opgewarmd en ongelooflijk maar we konden toveren door de magische suikerklontjes... de melk kwam omhoog en wanneer ze van het vuur werd gehaald zakte ze weer... Weer het vuurtje op en maar toveren (wel zien dat ze niet overkookt). Nadien werd de vannillepoeder erbij gedaan en moesten we hard roeren. In elk bekertje werd een gedroogd spinnetje gedaan en daar kwam een beetje pudding over. Even laten afkoelen en dan proeven. Wie durfde dat gedroogde spinnetje of eten? Ongelooflijk... maar iedereen heeft zijn toverpap op gegeten met een grote glimlach. En ik zag de magie boven de hoofdjes hangen...


En als afsluiter van de dag...aten we een lekker pop-cakeje dat de mama van Sofia haar mama voor ons had klaar gemaakt. Het was een echte verrassing... lekker en smakelijk. Dank je wel lieve mama!1 opmerking:

  1. Wat ziet er dat allemaal leuk en gezellig uit zeg!! Ik zou ook graag terug kind willen zijn maar dan wel in de klas van juf Greet!!
    Anne - mama Mathieu

    BeantwoordenVerwijderen