zondag 7 september 2014

Opening van een nieuw schooljaar!

Op 01 september 2014 stond onze speelplaats overvol met blije gezichten, zongebruinde snoetjes, nieuwe boekentassen, heel veel mama's en papa's maar ook met heel wat juffen en meesters die pluimpjes uitdeelden... Waarom toch die pluimpjes allemaal?
Toen de schoolbel ging en iedereen wat onwennig naar elkaar stond te kijken stelde mevr. Brusselmans en meester Vic, juf Stephanie voor die ons een verhaaltje vertelde over het kipje Toeka. Kipje Toeka kwam ook te voorschijn met haar ei dat maar niet wou uitbreken. Alles heeft ze geprobeerd... en uiteindelijk door het lekker te verwarmen kwamen haar kuikentjes te voorschijn. En toen had ze een warm nestje nodig... vandaar de pluimpjes... er werden er heel veel aan haar gegeven in alle kleuren en van alle klassen.


Dit jaar staat het schooljaar in teken van 'vele pluimen geven sterke vleugels'... een pluimpje krijgen, een pluimpje verdienen, een pluimpje geven... het hoort er dit jaar allemaal bij. Je zal zien op het einde van dit schooljaar hebben we allemaal een hoedje op ons hoofd vol pluimen. Zeker weten!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten