zaterdag 17 mei 2014

Onze eerste stap naar het 1ste leerjaar.

Tijdens de voorbije week trokken we met z'n allen voor de 1ste keer naar het 1ste leerjaar. Een grote stap en ook lekker spannend. De jongens van juf Carla trokken samen met onze jongens naar de klas van juf Karlien en onze meisjes trokken samen met de meisjes van juf Carla naar de klas van juf Nena. We kregen er een plekje aangewezen en konden zo voor het eerst een lesje volgen in het 1ste leerjaar.Juf Karlien en juf Nena hebben allebei een 'toverbord' (=smartbord) waar de jongens en de meisjes heel wat mee kunnen leren. Wij hebben dat ook al vaak gedaan in de schakelklas van juf Yolande. Vandaag was er een les wiskunde bij de jongens over evenwijdige lijnen en loodrechte lijnen. Niet makkelijk, maar onze jongens konden al aardig meedoen en oplossingen vinden.

Bij juf Nena ontdekten de meisjes op het toverbord heel wat lettertjes die samen een woord vormen en zo ontdekten onze meisjes de start van het "lezen". Alle meisjes waren verwonderd dat ze ook hier en daar een lettertje konden ontdekken... Ja, dat komt door onze lesjes met de letterdozen... 
Nadien hebben we elkaar ook kunnen ontmoeten tijdens het uurtje bij juf Julie. Onze meisjes deden een spelletje 'speed-daten' om elkaar beter te leren kennen. Ja, er zijn ook al enkele meisjes die elkaar gevonden hebben. Super toch hé!
Onze jongens die hebben ook al een leuk uurtje samen gehad... daar worden ook al leuke vriendschappen gevormd.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten