zondag 23 februari 2014

VUURFEEST... Berchem brandt!

5 maanden lang hebben we er naar uit gekeken. 5 maanden lang hebben we samen met  Sanne, Els en Kristina gewerkt, gespeeld en zoveel meer. Dat allemaal om te komen tot de leuke TOPnamiddag van vorige vrijdag 21/02. We leerden heel wat weetjes kennen over Het Hoge Noorden 'Scandinavië'. We leerden leuke liedjes en dansjes. Kortom we hebben genoten van de momenten en leuke dagen samen met de 'brede school'. Vrijdag was een TOPdag!


We hebben ons verkleed, zoals de  de Scandinaven   dat doen voor hun eigen Luciafeest Je kan de gelijkenissen hier ontdekken.  De eerste foto komt uit Scandinavië en op de andere foto vind je ons terug...we hebben aardig ons best gedaan om er zoveel mogelijk het zelfde uit te zien. Toen we aangekleed waren konden we vertrekken naar de  terreinen van St Moulin waar alle scholen samen kwamen om deel te nemen aan de geweldige optocht doorheen de straten en langs onze school. Zo trokken we verder naar de  terreinen van de Chiro. Het gaf ons een geweldige boost toen we langs de kant vele vriendjes van onze scholen zagen staan, samen met heel wat mama's en papa's. SUPER!


Op de terreinen van de Chiro werd er gezongen en gedanst vanuit de verschillende landen, Scandinavië, Zwart-Afrika, de Zigeuners, Brazilië en de Maori's uit Nieuw-Zeeland (= dat waren de vriendjes van juf Carla).     We hadden stralend weer voor de optocht maar toen we onder de tenten zaten kwam een hevige Scandinavische bui het feest verstoren.     Maar de regen en de hagel hebben het vuur niet kunnen doven. Zo hebben we onze dag met een stralende glimlach kunnen afsluiten.   (Foto's van het feest op de terreinen komen later op onze blog)
Een DIKKE dank je wel aan  juf Dorien (stagiaire),  juf Dorien (zorgco)  en de mama van Amarine (fotografe van dienst) voor hun hulp voor, tijdens en na het vuurfeest. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten