zondag 6 oktober 2013

Victor en zijn Goedgevoelmachine kwam naar onze school.

Op vrijdag hebben we samen met de vriendjes van juf Carla en de meisjes van juf Nena deelgenomen aan de interactieve voorstelling 'Victor en zijn Goedgevoel Machine'. Onze school wil hiermee heel bewust kiezen voor preventie van pesten...samen met alle andere klassen willen we er iets aandoen. 
Victor heeft ons geleerd wat het verschil is tussen aanvaardbaar en onaanvaardbaar gedrag en hoe we dat op een eenvoudige manier kunnen benoemen aan de hand van de kleuren groen en rood. We willen het fenomeen 'pesten op school' wegwerken én aan een veilige en open sfeer werken in de klas en op de speelplaats.


Juf Julie werkt hier ook intens aan tijdens de activiteiten die zij organiseerd ivm 'relationele vorming'. Samen met haar lesjes, de kleurensymboliek 'rood en groen' en de Goed Gevoel-latjes willen wij in onze klas én in onze school zorgen dat IEDEREEN zich goed voelt en zijn/haar steentje bijdraagt aan een HEERLIJKE school. Binnenkort vind je ook een blog terug op onze schoolwebsite van juf Julie en haar snoezelklasje. Nog even geduld!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten