zondag 13 oktober 2013

Herfst... daar hoort een boswandeling bij!

HERFST in de klas, in de school, in ons land... We hebben al een hele week over de herfstkleuren en de herfstvruchten geleerd... daar hoort dus een echte ontdekking bij in het bos. Het allemaal zelf eens ontdekken en bekijken... dat hoort bij de herfst. Maar het weer zat wat tegen deze week. De weerman voorspelde voor donderdag een natte druilige regendag. We zagen het dus niet zo zitten om een hele dag naar Laerbeekbos te trekken als we ons daar niet konden beschermen tegen de regen...dus trokken we naar het Wilderbos, hier in St-Agatha Berchem en ontdekten we ook een beetje onze natuur dichtbij.
En toch, ongelooflijk maar waar...we hadden een stralende voormiddag en geen drupje regen. Oef... De zon was af en toe van de partij en dat gaf mooie kleuren aan onze herfstbomen. We ontdekten paddestoelen, herfstvruchten en herfstblaadjes... We verzamelden ze allemaal in onze zakken en zo konden we jullie thuis laten zien wat wij verzameld hebben (want in onze klas hadden we al zoveel gekregen van Amarine) Er waren onderons echte ontdekkers en onderzoekers... Super!Als afsluiter van die toch wel mooie bos-voormiddag trokken we even naar een klein leuk speeltuintje en hebben we daar nog even genoten van de zon, de herfst en elkaar. 't Was geweldig!
Met DANK aan moeke Maria en vake Théo die ons extra begeleiding hebben gegeven en heel wat leuke momenten met ons beleefden. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten