zaterdag 28 september 2013

Koken en proeven van fruit!

We hadden heel wat appels verzameld in onze fruitwinkel en wat konden we daar nu mee kunnen doen? Een lekker tussendoortje maken voor bij de koffieklets... dus maakten we met een groepje heerlijke appelmoes klaar. Dat werd een drukke job... appeltjes snijden... lekker koken... wat water toevoegen en goed laten doorkoken... af en toe eens roeren en klaar! In de namiddag konden we samen dus lekker smullen. Hmmm!


  


Woensdagochtend was het proef-en raadochtend. We hadden heel wat professortjes in de klas die de proefpersonen wilden testen op hun smaak. De proeven mislukten nooit want iedereen kon juist raden en de juiste fruitjes eruit halen. Toppie!


De leukste en drukste activiteit deze week was... gezond ontbijten samen met de muizenklas van juf Carla. Het ging er druk aantoe : zelf boterhammen smeren, verschillende cornflakes eten, roereitjes of spiegeleitjes proeven, fruitsap en gezonde melk drinken. Mooie momenten (met niet zoveel foto's want de juffen hadden hun beide handen nodig om alles aan te brengen). 

En bij zo'n ontbijt hoort nadien natuurlijk een afwas en die hebben we met een groepje kunnen doen in de nieuwe keuken van onze school. Geen opmerkingen:

Een reactie posten