zaterdag 22 september 2012

Rood oranje geel groen paars en blauw...

Tijdens de voorbije week hebben we in onze klas getoverd met kleuren...met allemaal kleuren. Elke dag toverden we met 2 kleuren een andere kleur te voorschijn. Onze vriendjes van de klas deden reuze hun best en leerden dan ook alle kleuren benoemen, verzamelen en leerden er ook mee werken.
 
 
Elke ochtend werd er een fotootje genomen... weten jullie welke kleuren we maken van de kleurtjes die we aanhadden? Lukt het niet, vraag het dan maar aan onze vriendjes.
 
Geel en rood wordt...
ORANJE
 
 Geel en blauw wordt...
GROEN
 
 Blauw en rood wordt...
PAARS
 
 Wit en zwart wordt...
GRIJS
 
Deze week hebben we ook met een groepje een kleurenverhaal beleefd in de poppenkast. Blacky was een ongelukkige hond, want hij was helemaal zwart. Tobias, grapjas wou hem helpen maar dat lukte niet. Dus kwam de tovervogel en hops... Blacky werd een dalmatiƫr.
 
 
 
 
En dan werd er gewerkt, geknutseld, geschilderd, gespeeld met de kleuren. De kleurenkunstenaars Mondriaan en Kandinsky kwamen ook aanbod en ook Elmer, de lapjes-kleurenolifant... In elk hoekje was wel wat te beleven...en onze vriendjes hebben dan ook alle hoekjes ontdekt.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
De topper van de week was het kleurenliedje... 'Kleuren, kleuren, allemaal kleuren...' Ik hoor ze het zo voor jullie zingen. Klik op onderstaande video en jullie kunnen allemaal meezingen.
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten