zondag 24 juni 2012

We gaan naar zee, naar zee... en iedereen mag mee!

Tijdens de voorbije week... was het zover. We gingen op schoolreis naar zee en de gehele kleuterschool ging mee (behalve de kleintjes van juf Anneke)... Tot op de laatste dag hebben we onze vingers gekruist en gehoopt op een schitterend weertje. Al een aantal jaar hebben we pech gehad, dan eens regen, dan eens wind, dan eens koud... MAAR dit jaar, dit jaar hadden we geluk want het zonnetje had een speciaal plaatske gevonden...aan zee en daar gingen wij juist naartoe op dinsdag.
Moeke Maria en vake Théo waren ook van de partij... zij hebben ons enorm geholpen om van ons dagje zee en echt feest te maken.
Om 9u00 vertrok de bus naar Wenduine... De juf zorgde voor een koekje, de chauffeur zorgde voor een leuke film maar vooral voor een veilige rit naar zee. Eenmaal aangekomen aan zee aten we onze heerlijke picknick op, op de rotonde van Wenduine. Vake Théo ging ondertussen een heel stuk strand afbakkenen waar wij straks konden genieten van het zand.

Na een WCstop in het mooi vernieuwde zwembad van Wenduine trokken we naar het strand en daar was het genieten, genieten, genieten... Met de zon op ons gezicht en geen gezeur of geklaag. Wat moet een juf nog meer hebben dan een genietende groep met berebengeltjes.


De zon, het strand en ook de zee... als de zon van de partij is dan moeten we toch ook eens gaan pootje baden. Dat deden we maar al te graag... Moeke Maria en vake Théo vergezelden ons. Het water was lekker fris en kriebelde aan onze tenen... de lachende gezichten spreken toch boekdelen hé. We schreven ook onze naam in het zand en moeke Maria die kwam ze dan even lezen... Dat lukte aardig.

Rond 14u00 werd alles bijeen gezocht en in de rugzakken gestoken...we vonden het veel te vroeg, want het was nog zo gezellig op het strand. Maar om veilig en op tijd thuis te geraken moesten we toch rond 14u30 op de bus zitten hé. Nog even een WCstop en dan nagenietend ons ritje naar huis. Hier en daar lag er wel iemand in t slaap... maar een filmpje en een snoepje bracht ons moe maar voldaan weer veilig terug bij mama en papa. Het was SUPER!
Met een dikke dank u aan de chauffeurs die ons veilig heen en terug brachten, aan vake Théo voor het afgebakkende strand en het maken van een zandkasteel en aan moeke Maria voor de lieve en goede zorgen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten