dinsdag 3 april 2012

Paassfeer in onze klas...

Na de drukke schoolfeestweken konden we de laatste week van het 2de trimester van start gaan met het maken van ons paasstukje voor de paashaas en hebben we ook wel nog heel wat kunnen leren over kippen, konijnen en de paastijd met Jezus. Maandag staken we allemaal de armen uit de mouwen en zijn we met z'n allen van start gegaan in de schilderhoek om aan ons paasstukje te werken. En niet te geloven maar op woensdag had iedereen een mooi exemplaar.


Er werd ook heel wat geknutseld en gewerkt met de kralenplankjes. Alle hoekjes werden goed bezet en daar werden ook heel wat mooie resultaten bekomen. Leuke kuikentjes en mooie kralentaferelen.


We leerden ook een nieuw schrijfpatroon tijdens deze week... schrijfpatroon 4 ROLLEN en daar hoorde ook een verhaaltje bij over de paashaas die zijn eieren verloor toen hij boven op de berg stond... de eitjes rolden en rolden naar beneden. We hebben het schrijfpatroontje geoefend in onze klas maar ook op onze speelplaats met krijt... leuke eitjes die rollen hé.


Maar 1 van de leukste dingen was ons dansliedje 'de paashaas is weer in het land'... Er mocht altijd iemand paashaas zijn en iemand genoot dan mee van de eitjes die hij of zij bracht. Geweldig!Geen opmerkingen:

Een reactie posten