zondag 22 april 2012

Bloemen zaaien en verzorgen... een echte tuinman zijn wij geworden!

Deze week stonden de tuintjes en de lentebloemen centraal. Buiten is het weer nogal guur, grauw en nat... dus willen wij toch de lente alvast binnenbrengen in onze klas. Laat die aprilse grillen maar snel verdwijnen en de zon maar vlug te voorschijn komen...
We hebben deze week onze handen uit de mouwen gestoken en in onze natuurhoek ons eigen bloempje of groente gezaaid... Er werden heel wat zonnebloemen gezaaid, ook korenbloempjes en lentetuiltjes kregen een plekje in onze lentetuin... net als de worteltjes die onze Rafael heeft gezaaid. T is echt de moeite... Nu nog dagelijks wat licht (zon) en water...en dan hopen dat ze snel zullen groeien.
In onze poppenhoek werd de winkel omgetoverd tot een bloemenwinkel. Daar zijn heel wat bloemen over de toonbank gegaan en ook heel wat vazen om ze in te zetten. Tafeltjes werden dan mooi versierd... Onze klas kan al dienst doen voor een mooie bloemen-etalage... kom dat zien, kom dat zien.In onze schilderhoek, knutselhoek en biebelhoek stond ook alles in teken van de lentebloemen. Er werden heel wat mooie zonnige zonnebloemen geschilderd en in de knutselhoek werd gewerkt aan groepswerkjes die we dan samen hebben afgewerkt. Super! En ook de mooie kralenplankjes hadden pareltjes van 'schilderijtjes'.


Op donderdag deden we een leuke rekenactiviteit die juf Carla en haar vriendjes ons hadden voorgedaan. In de tuin zijn we 6 madeliefjes gaan plukken en nadien hebben we deze in de klas nog eens nageteld. Had iedereen er nog wel 6 of waren er onderweg verloren gegaan? Hoeveel moeten erbij of weg? We hebben nadien ook de cijfers van 1 tot 6 proberen te schrijven en schreven ook het woord madeliefje... Het gaf een geweldig resultaat.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten