zaterdag 10 maart 2012

Ons landje België en de regering 'Di Ruppo I'

Deze week de volgende stap naar het schoolfeest van onze kleuterschool... Elke dag hoor je muziek spelen op ons podium, dat betekent dat elke kleuterklas aardig aan het oefenen is. Het wordt weer een TOPfeest hoor met knallende nummers... Ons land en onze regering staan in het middelpunt, we zijn dus mee met de actualiteit hé. Maar hoe wij er mee werken en hoe we het allemaal in een feestelijk kleedje steken, dat moeten jullie zelf maar komen bewonderen op 23 of 25 maart 2012 in onze feestzaal. Welkom allemaal!
Maar om onze kleuters wat eigen te maken aan het thema... hebben we er dan ook een weekje over geleerd. We leerden de 3 kleuren kennen van onze Belgische vlag en weten dat België bestaat uit Vlaanderen, Wallonië en het Brussels gewest. We kennen ondertussen al de naam van onze 1ste minister en weten hoe een regering wordt gevormd.

We hebben zelfs leren stemmen in onze klas, zoals de mama's en papa's moeten doen tijdens de verkiezingen. Een leuke ervaring want er was zelfs een stemhokje hoor...

Een superweek, zeker toen we op het podium al wat gaan oefenen zijn. En in onze luisterhoek hebben we een hele week kunnen luisteren naar ons dance-nummer... En wat zeggen de foto's... we zijn dolenthousiast!
En weer hebben we  heel wat nieuw speelgoed ontdekt door de komst van onze nieuwe meubeltjes... TOPPIE dus!
Geen opmerkingen:

Een reactie posten