zaterdag 4 oktober 2014

Koks aan het werk : courgettesoep en wortelsoep!

Iedereen bracht groenten mee, dan moeten we daar ook wel wat lekkers mee maken. De herfst heeft stilletjes aan zijn intrede gedaan in ons land, dus kunnen we best wat warmte gebruiken binnenkort...
Tijd dus om lekkere soepjes te maken.
De eerste die we maakten in de klas : Courgettesoep (met verse courgette van Mathieu zijn papa...)

ingrediƫnten

  • 1 courgette, in stukjes
  • 1 ui, in stukjes
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 500 ml kippenbouillon
  • 200 ml melk

bereiden : Fruit de courgette en ui zachtjes aan in de hete olie. Voeg de bouillon toe en kook de courgette in ca. 8 minuten zachtjes gaar. Pureer de courgette met het vocht met de staafmixer tot een gladde soep en meng de melk erdoor. Warm de soep nog heel even door en voeg zout en peper naar smaak toe.







En donderdag was het worteldag in onze klas. Dan bracht iedereen wortels mee...heel heel veel en naast een krokant worteltje als 10uurtje maakten we er lekkere wortelsoep mee.
We hebben allemaal lekker gesmuld en sommigen vroegen nog een tweede portie bij hun boterhammen. Lekker!

IngrediĆ«nten voor 4 personen

  • 1 kg wortelen
  • 1 paprika, rode
  • 1 aardappel
  • 1 ui
  • 800 ml groentebouillon
  • 100 ml room
  • olijfolie
  • peper
  • zout

Bereidingswijze

  • Schil de wortelen en de aardappel, snij ze in blokjes. Spoel de paprika en snij in blokjes. Pel en snipper de ui.
  • Fruit de ui glazig in olijfolie. Doe er de groenten bij en laat even stoven. Blus met de bouillon. Breng aan de kook en laat 20 minuten zachtjes sudderen.
  • Mix de soep en roer er de room door. 








Geen opmerkingen:

Een reactie posten