zondag 10 maart 2013

Dit ben ik in Brussel...Otman!

Vorige week verbleven we op onze wereldbol in het werelddeel Europa. Deze week trokken we een werelddeel verder...naar Afrika. En in Afrika, aan de grens met Europa, ligt het land Marokko en daar hebben we ons wat meer in verdiept. 




Vele vriendjes uit onze klas hebben een stukje roots liggen in Marokko en konden er dan ook heel wat over vertellen. Dankzij de mama's en papa's van onze vriendjes hebben we heel veel materiaal kunnen verzamelen en toverden we onze klas om in een Marokkaans huisje.







In de verschillende hoekjes konden we heel wat beleven. In de schilderhoek konden we mooie mozaïeken schilderen, in de rekenhoek konden we de Arabische cijfers ontdekken. In de schrijfhoek leerden we met een pen Arabische kalligrafie schrijven en in de knutselhoek konden we henna-tekeningen maken en leuke borden ontwerpen.... en nog zoveel meer. We hebben ons helemaal ondergedompeld in de Afrikaanse-Marokkaanse wereld.
Onze schrijfhoek werd een stukje Arabische school





In onze schilderhoek ontstonden de mooiste mozaïeken


En in de andere hoekjes kwamen ook mooie Afrikaanse taferelen tot leven




En in onze godsdienstles hebben we onze Bijbel en de Koran even naast elkaar gelegd... We ontdekten samen dat alles hetzelfde was...alleen had het allemaal een andere naam en bidden we ieder op onze eigen manier... Het was de moeite om hier samen ook eens bij stil te staan en dat deden we ook, ieder op onze manier!





1 opmerking:

  1. Beste juf Greet,

    Mijn naam is Jill Versteynen. Ik ben een student aan de Karel De Grote hogeschool te Antwerpen. Daar studeer ik kleuteronderwijs. Het project 'dit ben ik in Brussel' spreekt me immens aan. Dit komt doordat ik een bachelorproef rond 'diversiteit in de klas' werk. Nu wilde ik het idee dat achter de handleiding 'dit ben ik in Brussel' zit gebruiken voor mijn bachelorproef. Het is een super mooie insteek en gericht naar kleuters. Zou er misschien een mogelijkheid bestaan om een voorbeeld van 1 verhaal door te kunnen sturen? Het is niet mijn bedoeling om dat klakkeloos over te nemen, maar om gewoon een idee te hebben hoe het in elkaar zit. Je kan mij bereiken op volgend e-mail aders: jill.versteynen@student.kdg.be

    Hopelijk bent u bereid om mij verder te helpen.

    Met vriendelijke groeten,
    Jill Versteynen

    BeantwoordenVerwijderen