maandag 2 april 2018

Samen beleven we de Goede Week... de laatste dagen van Jezus zijn leven.De laatste week voor de paasvakantie hebben we intens stilgestaan bij het paasgebeuren. Tijdens deze Goede Week hebben we met de gehele school elke dag stil gestaan bij een gebeurtenis uit het leven van Jezus. We hebben aan de hand van een 'Goede Week-kalender' in onze klas elke dag een stukje van het paasverhaal leren ontdekken.
maandag 26 maart = Palmzondag... de grote verwelkoming van Jezus in Jeruzalem

 

dinsdag 27 maart = het verhaal van Jezus, samen delen...dit deed Jezus ook, net voor hij ging sterven. Samen met zijn 12 vrienden ging hij aan tafel zitten en brak hij brood...en deelde het met zijn vrienden.
 


woensdag 27 maart = een wens van VREDE voor iedereen. Ieder doet wel iets goeds in zijn/haar leven. We geven elkaar daarvoor een complimentje.

 


donderdag 28 maart = geen koekjes / sobere maaltijd... we hielden die dag een sobere dag op school. Geen koekjes of snoepjes en een sobere maaltijd voor alle kinderen. Samen denken we aan de armoede in de wereld STOP honger!

 

We brachten ook met juf Virginie en de vriendjes van Zwiep een bezoekje aan de kerk om er op zoek te gaan naar het verhaal van Jezus (adhv de kruisweg) 


 

vrijdag 30 maart = de paasklokken. Toen Jezus stierf was er veel verdriet en ontdekten de mensen dat hij een groot man was...daarom luiden de klokken als Moeder Maria en haar vriendin ontdekken dat Jezus is verrezen. En die klokken brengen tijdens de paastijd ook veel paaseitjes. (en een van de klokken hebben we ook gevonden in de kerk)

  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten