vrijdag 16 maart 2018

Het lelijke eendje en het zwarte schaap... 2 mooie verhaaltjes.

Deze week hebben we in aanloop naar onze Paasweken in de klas, ons sprookjesboek even boven gehaald en hebben we het verhaal van het 'lelijke eendje' ontdekt. Wat hadden we in het begin allemaal met het eendje te doen...hij was zo lelijk uit het ei gekomen. Maar na een heel avontuur werd hij een prachtige mooie zwaan. 


We hebben heel wat eendjes geknutseld en we hebben samen ook een groot tekenboek gemaakt... de prenten hangen nu aan ons raam (mooi ingekleurd door onze vriendjes) van onze klas, zo kan iedereen het verhaaltje mee beleven. 


  Verder hebben we ook heel wat eendjes kunnen vissen... het werd tellen... tellen hoeveel de eendjes waard zijn, noteren op ons blad en dan stickers gaan tellen in het stickerkraam... Geweldig!

En toen werd tijdens een godsdienstig momentje met Jezus ook het verhaal verteld van 'het zwarte schaap' (het verloren schaap). De goede herder die ging op zoek naar zijn schaapje en was zo blij dat hij het gevonden heeft... Wanneer wij verloren lopen is er ook steeds mama/papa/de juf /oma die onze "herder" zijn en ons gaan zoeken. We hebben dus ook wel schaapjes geknutseld... dat hoort erbij.

  


Geen opmerkingen:

Een reactie posten