zondag 2 april 2017

VASTEN-actie-week... 'een koffer vol' = voor het weeshuis in Cambodia

Samen op weg naar Pasen betekent ook, samen een beetje vasten en stilstaan bij het leven van Jezus. Doorheen de voorbije weken hebben we verschillende momentjes beleefd om eens extra stil te staan bij de armoede in de wereld, de ellende in de wereld... Hoe de wereld soms eens stil staat... 


Ons eerste momentje was 22 maart 2017... een jaar later. We hielden die dag ook even een stiltemomentje in de klas rond de aanslagen in Zaventem en Maelbeek vorig jaar. Het bracht ons samen rond de kaarsjes en de steen van Jezus.


Tijdens ons 2de momentje ontdekten we het leven in het weeshuis 'Aspeca' in Cambodia. Daar leven heel veel kinderen samen in een 'thuis'. Hun school ligt wel meer dan 10km verder en de kinderen moeten er ook elke dag te voet naar toe... graag zouden ze fietsen willen kopen om zo sneller naar t school te kunnen. Onze spaarpot en onze koffer voor Cambodia werden gevuld met centjes en vlaggetjes uit elke klas van onze school. SUPER!

 
 En vorige donderdag trokken we samen met juf Virginie, Zwiepje en haar kleuters naar de kerk om er samen even stil te staan bij het leven van Jezus. Juf Virginie en juf Greet vertelden samen het Paasverhaal... niet zo'n fijn verhaal want Jezus sterft er aan het kruis... maar toch met een mooie boodschap dat we samen moeten delen en vergeven. En dat hebben we gehoord 'samen spelen, samen delen'. Ook zijn we de paasklok gaan opzoeken om eens te horen of ze al klaar is om eitjes te gaan halen in Rome. We zijn benieuwd of dat zal lukken.

 

 

 Geen opmerkingen:

Een reactie posten