maandag 6 april 2015

Samen op weg naar PASEN...met onze paasboom en enkel leuke acties.

De laatste week voor de paasvakantie hebben we intens stilgestaan bij het paasgebeuren. Tijdens deze Goede Week hebben we met de gehele school elke dag stil gestaan bij een gebeurtenis uit het leven van Jezus. We hebben ook een paasboompje in onze klas gezet en elke dag kwam er een kaartje bij. 
1ste kaartje = Palmzondag... de grote verwelkoming van Jezus in Jeruzalem
2de kaartje = een koekje... we hielden die dag een sobere dag op school. Geen koekjes of snoepjes en een sobere maaltijd voor alle kinderen. Samen denken we aan de armoede in de wereld STOP honger!3de kaartje = een pluimpje voor iedereen. Ieder doet wel iets goeds in zijn/haar leven. We geven elkaar daarvoor een complimentje.
4de kaartje = brood breken, dit deed Jezus ook, net voor hij ging sterven. Samen met zijn 12 vrienden ging hij aan tafel zitten en brak hij brood...en deelde het met zijn vrienden.

 

5de kaartje = de paasklokken. Toen Jezus stierf was er veel verdriet en ontdekten de mensen dat hij een groot man was. En tijdens de paastijd worden er ook veel paaseitjes gegeten en geraapt. (zie verder in de blog)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten