zondag 18 januari 2015

Samen schreven we een brief... benieuwd of we er eentje terug krijgen?

In onze klas werd de tekenhoek omgetoverd tot een 'brieven-schrijvers-hoekje'. Je vond er heel wat leuke kaarten, tekeningen, omslagen en centjes... Dat had je allemaal nodig om een briefje te schrijven. Hoe verliep het schrijven van een brief dan?
1. zoek een leuk kaartje of een fijne tekening... geef het een kleurtje.
2. steek het kaartje of de tekening (voorzien van je naam) in een omslag en sluit deze (met je tong of met een klevertje)
3. kleef vooraan het prentje van het vriendje voor wie het briefje is en ga een postzegel kopen in het postkantoor
4. kleef de postzegel in een hoekje en steek hem in de brievenbus van onze post.
Nadien doen de postbodes hun werk in ons postkantoor... In begin was het stappenplan wat moeilijk maar naar het einde van de week liep het als een trein in ons brieven-schrijvers-hoekje!Zelf hebben we ook brieven geschreven. We maakten een leuke tekening op een kaartje en staken er een fotobrief bij van onszelf... We zijn benieuwd of diegene die de briefjes gaan ontvangen er blij zullen mee zijn... Wij deden alvast ons uiterste best!


En die brief moest ook in de brievenbus terecht komen van "BPOST"... dus trokken we door de regen naar de brievenbus in de buurt. Het werk van een postbode kan soms keihard zijn...door wind en regen. We hebben er allemaal respect voor! Dank je wel postbode.
We zijn benieuwd hoeveel brieven en verrassingen we mogen ontvangen in onze klas. Onze brievenbus is er klaar voor... laat de brieven en pakketjes maar komen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten