zondag 13 april 2014

Op weg naar Pasen... 40 dagen... voetstap 4 (met bezoek aan Poverello)

Tijdens de laatste schoolweek voor de paasvakantie, hebben we met de gehele school, kleuterschool en lagere school onze 4de voetstap gezet op weg naar Pasen.

VOETSTAP 4 : OP WEG NAAR…
Op donderdag 03 april nuttigen we de jaarlijkse sobere maaltijd. Er is een tas soep en brood voorzien voor alle kleuters en leerlingen. (eigen boterhammetjes brengen we die dag NIET mee) Er wordt voor deze sobere maaltijd een bijdrage van 2,50euro via de rekening gevraagd. Dank ook om hier aan mee te werken! Voor elke dag dichter naar Pasen kwam er een paaseitje in onze paasboom.
We stonden stil bij het Paasverhaal en zijn samen met de vriendjes van juf Carla 
naar de kerk getrokken om 'de kruisweg van Jezus' te ontdekken en de 'paasklok' te ontmoeten.

Tijdens de 1ste voetstap naar Pasen hebben we allemaal onze koeken verzameld. Ook de jongens en meisjes van de lagere school hebben dit gedaan. Nu was het dus tijd om deze naar de arme mensen te brengen. We zochten een organisatie in Brussel en kwamen terecht bij Poverello. Samen met de meisjes van het 2de en 3de leerjaar (juf Hilde en juf Katia) trokken we met de tram en de metro naar de Huidevetterstraat in Brussel. Meneer Guido heeft ons ontvangen en heeft ons gezegd dat de komende week onze verzamelde koekjes als dessertje voor de armen zullen gebruikt worden. We vonden het intense en waardevolle dag.


 Klaar om te vertrekken met onze rugzakjes vol koeken...  Samen op de tram, de metro en te voet door Brussel.

In Poverllo werden we hartelijk ontvangen door de vrijwillige medewerkers en meneer Guido.

Onze verzamelde koekjes... 8 grote zakken vol en nog heel wat aparte dozen.
DANK je wel aan iedereen, die een steentje heeft bij gedragen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten