zondag 17 november 2013

Een bezoekje aan Bloemendal...het rusthuis in onze buurt!

Elk jaar opnieuw trek ik met de vriendjes uit de berenklas naar Bloemendal, het rusthuis in de Bloemkwekersstraat. Tijdens de seniorenweek (weekje rond oma en opa) gaat onze samenwerking van start en brengen we een bezoek aan die lieve oudere mensen. 
Sigrid, de ergotherapeute, geeft ons dan een rondleiding en zo leren we heel wat plekjes kennen in dat grote gebouw, waar wel meer dan 100 "oma's en opa's" wonen. Ons bezoekje gaat van start in de keuken met hele grote, soepketels. We mochten even binnenkijken maar moesten een speciaal netje op ons hoofd doen, zodat er geen haren in het eten zouden vallen.de keuken met de hoofkokin en de grote soepketels

We ontdekten ook een hele grote linnenkamer, een apotheek en een kapsalon waar heel wat oudjes hun haar mooi gemaakt werd. 

de apotheek aansluitend bij de doktersparktijk 

 een voedings- en verzorgingsbord vind je terug op elke verdieping

 het kapsalon waar de oudjes een mooi 'kwafuur' krijgen

We vonden er ook een badkamer met toch wel een gek bad. Kamilia heeft het eens mogen aanvoelen hoe ze in het rusthuis in bad gaan (gelukkig zonder water)


de badkamer met het gekke bad

de lift om mensen uit hun rolstoel te helpen

We bezochten ook heel wat "oma's en opa's" in de verschillende kamertjes en salonnetjes.
Het rusthuis heeft wel 5 verdiepingen en die hebben we allemaal doorlopen. Daar moet dan ook wel heel veel poetspersoneel zijn...bravo ook voor die mensen hoor! Het was interessant en heel leerrijk, we werden er zelfs een beetje stil van. In december keren we weer met een groepje van de klas om dan samen met de mensen een leuke sinterklaasactiviteit te beleven. We kijken er al naar uit! Wie weet zit het dametje dat net 107 jaar is geworden dan wel bij ons in de groep?!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten